Ny jente

I går begynte det ei ny jente i klassen vår, som het Ayan og kom fra Somalia. Jeg og Victoria fikk da ansvaret til å være sammen med henne i friminuttene sånn at hun følte seg velkommen. Hun forstår ikke norsk, men kan heldigvis engelsk. Siden vi må snakke engelsk med henne, blir jeg kanskje litt bedre i engelsk på uttalelsen, som er bra. Hun virker selv utrolig snill.

Når vi fikk vite at hun skulle komme var det noen som fikk latterkrampe pga at hun ikke hadde samme hudfarge som oss. Jeg synes det var utrolig synd, men det gikk bra. Jeg synes man burde tenke over at alle er like mye verdt, samme hudfarge.


// Fotografi tatt av meg. Henriette og Rikke sin hender.

Tenk over ting du sier

Man burde tenke over ting som kan komme ut av munnen helt plutselig. Man kan selvfølgelig si noe på kødd til en person, men man burde ikke si det altfor masse for det er ikke alle som tar det som en spøk.

Hvis man f.eks sier "Du er stygg". Da kan personen tenke "Er det tull, eller er jeg stygg?". Personene kan få dårligere selvtillit, og tro at de er stygg selv. Det er utrolig dumt.

Med dette innlegget mener jeg ikke det til noen andre. Jeg mener det til meg selv, for takket være meg klarte jeg nesten å miste en bestevenn. Jeg tror vennskapet vårt er litt dårligere nå.

Vi begge har holdt på sånn en stund nå, men jeg tror vi gikk litt for langt. Jeg tenker gjennom alt det jeg har sagt, uten jeg har ment det, hver dag. Jeg har så dårlig samvittighet, og jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg er så lei meg! Men jeg har bare meg selv å takke.


Foto, meg.

- Btw, om noen på skolen leser det, ikke spør da alle står der, spør heller f2f alene.

Anti-Janteloven

Jeg så litt i RLE boken i dag, så fant jeg en tekst. Jeg er helt enig i den, og derfor tenkte jeg kunne dele den med dere.

1. Husk at du er enestående.

2. Husk at du er et verdifullt menneske.

3. Husk at du har fått ditt vett for å bruke det.

4. Husk at du har noe å gi som ikke andre har.

5. Husk at du har innsikt og erfaringer som andre ikke har.

6. Husk at du duger til noe.

7. Husk at du har meget som du har grunn til å være stolt over.

8. Husk å tolerere dem som ikke er lik deg.

9. Husk at det er noen som bryr seg om deg.

10. Husk at du har noe å lære andre.

11. Utviklingsparagraf: Vær åpen for det andre har å gi deg.

-HVA SYNES DU?

Ungdomskolen

Alle begynner på ungdomskolen, alle kommer i klasse med nye, ukjente personer. Det er ikke så veldig lenge til og jeg vet at mange gleder seg, men det gjør ikke jeg i grunn.

Selvfølgelig blir det bra å komme i ny klasse, men jeg vil savne den gamle. Dessverre får vi ikke ønske, noe jeg synes er utrolig dumt. Det er noen spesielle personer jeg gjerne skulle kommet i klasse i. Men jeg får bare håpe på å komme i klasse med de jeg vil.

Jeg tror det blir bra med forandringer, men helt seriøst, jeg gruer meg! Nye ansikter, nye lærere, anmerkninger, strengere beskjeder, osv. Det blir jo også noen fordeler som mobil, tyggis, gjøre hva man vil i friminuttene osv. Jeg gruer meg, uansett!

- GRUER ELLER GLEDER DU DEG?
Stygge kommentarer

I det siste har jeg fått en del stygge kommentarer. Det er ikke noe jeg synes er så særlig gøy. Det sårer faktisk. Jeg skal vise dere to eksempler som jeg har fått de tre siste dagene. Jeg vet hvem som har skrevet det, og det er utrolig sårende. Men har jeg blogg så må jeg tåle det, men synes ikke det er noe hyggelig.

Slike kommentarer dere ser under, er så utrolig sårende. Hvis dere klarer å lese det som står kan jeg si en ting, det er ikke sant! Det med at folk tror jeg blir venn med så mange som mulig, og ikke bryr seg om de etterpå er ikke sant. Noen venner kommer man godt overens med, andre ikke. Og bor noen i byen f.eks og jeg på hunstad er det ikke så lett og møtes hele tiden, men jeg prøver så godt jeg kan! ..husk det.

- Har du fått stygge kommentarer?

Bygge opp vennskap

Jeg har mange bestevenner, så det er mange vennskap som kan bli borte på en måte. Akkurat nå for tiden føler jeg at det er et spesielt vennskap som ikke er helt som det skal. Den personen er tross alt en av mine aller bestevenner.

Det er noe som er galt, jeg føler det, jeg vet det, men hva. Jeg synes det er litt mye sjalusi, og hun prøver å være bedre enn meg og da vil liksom jeg ta igjen, og jeg føler at hun stjeler de vennene som jeg hadde først, ikke noe at de er mine, men hun blir liksom bedre likt av dem, osv.

Jeg synes det er utrolig trist, og jeg håper vi får bygd det opp igjen. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, og jeg har mange netter gråtet, uten at noen vet det.

- Har du følt det sånn noen ganger?

Hacke

En ting som er veldig viktig, er å ikke gi bort passordet sitt. Det vet jeg, for akkurat nå nettopp ca når jeg skulle logge inn, gikk det ikke. Jeg ble lei meg, for jeg tenkte ikke å sende sånn melding ting. Så jeg begynte å gråte, faktisk. Det er utrolig flaut, men heldigvis fikk jeg det tilbake.

Jeg har sagt det til tre av mine venner, som jeg stoler fullt på. Det er selvfølgelig flere, men de sa jeg det til pga de skulle ordne design, eller blogge for meg når det hadde skjedd en sånn ting. Men det skal jeg aldri gjøre mer, pga det som skjedde nå, men jeg er nesten 100% sikker på at det ikke var noen av dem.

- Har du blitt hacket før?

Forurensning

Forurensning har plaget jorden veldig lenge. Det er en plage og luften er veldig skitten. Mange fabrikker spyr ut røyk som forurenser luften veldig mye. Det blir også veldig sur nedbør og mange innsjøer blir forurenset, derfor dør veldig mange fisker.

Det er kanskje lett og hive fra seg ting på gaten og kanskje dumpe søppel på havet. Men det er ikke et pent syn å komme ut å sette seg i sola og du ser masse søppel som ligger å slenger rundt huset ditt, eller at du skal ut å fiske, så får du en støvel på kroken din.

Dette kan vi få en slutt på hvis vi bare prøver og vil slutte med denne forurensningen. Hvis vi slutter å kaste søppel rundt om kring i landet kan vi få et mye bedre samfunn og liv.

- Jeg tenker ikke så masse på dette, men jeg synes det er viktig.

- Hva synes du om dette?

To ride

Før for en god stund siden, brukte jeg å være i stallen å ri. Det er noe jeg har sluttet med nå, dessverre. Og jeg savner å ri, det er helt utrolig, jeg vil ri igjen!

Hesten jeg brukte å ri, er dessverre død nå. Men det fins jo mange andre hester der også, men jeg vil ha egen hest, hahha.

Jeg savner følelsen av å bare sitte på hesteryggen. Ri alene, drømme seg bort, og bare ha det gøy. Men seriøst, jeg savner å ri <'3

(RIKKE, BLIR DU MED I STALLEN SNART, NÅR DEN ER FERDIG?)

- Rir du?

Å legge ut på nett

Tenker du over hva du legger ut på nettet? Det vil iallefall alltid ligge der, uansett om du sletter det. Så har du lagt ut noe dumt, du angrer på, kan det hende man ikke får den jobben man vil osv.

Jeg har lagt ut noen bilder, av meg selv, på mine gamle blogger. Jeg brukte ikke sminke, hadde krøller osv, men det er ikke så farlig,, så jeg bryr meg ikke så masse om det.

Det er også andre som har lagt ut nakenbilder av seg selv, og det kan forandre hele livet deres. Alle kan se det, og da er det for sent! Så hver eneste gang jeg skal publisere ett innlegg, sjekker jeg over det først!

Det er ikke så veldig lurt, og bare bli venn med noen du ikke kjenner. Du vet aldri hvem som sitter bak skjermen. Det kan være en som sier at den personen er på din alder, også er det egentlig en mann på 40 år som sitter bak skjermen. Det kan være farlig, og man må aldri gi bort mobil nummer, adresse, og annen informasjon.

- Tenker du på hva du legger ut på nettet?


Mobbing

Har du blitt mobbet før? Det har iallefall, jeg, på en måte! Det skjedde i dag på skolen. Det var ikke bare jeg som satt der, men mange andre, tror ca 30 stk, men vet ikke om alle hørte det da. Det var virkelig ikke gøy å være i den situasjonen. Det var noen gutter som sa det, som jeg kjenner veldig godt, og har vært veldig god venn med før. Tror ikke jeg skal si hvem, og hva de sa, men de sa noe veldig frekt, samtidig som dem klep meg i foten, osv.

Hvorfor gjorde de det? Det aner jeg ikke, men det var virkelig ikke gøy, og veldig dårlig gjort. Vi hadde også gudstjeneste da, og jeg begynte så vidt å skrike, og skulle til å gå ut å sette meg i en krok, men gjorde ikke det. Sa heller ikke i fra, noe jeg angrer litt på nå. Jeg hater mobbing!

Ingen fortjener å bli mobbet! Hvorfor mobber folk egentlig? Er de bare ute etter å såre folk, eller har de blitt mobbet før? Ikke vet jeg, men ingen fortjener å bli mobbet! Og mobbing kan føre til kutting, selvmord, osv, det kan faktisk bli så ille!

- Har du blitt mobbet?

Bergen

Nå er det ikke mange dager igjen til jeg skal til mamma i Bergen. Jeg gleder meg så utrolig masse, at det bare ikke går an! Hver gang jeg skal dra der fra, begynner jeg å gråte, for det er trist!

Jeg lengter til byen, og det er nesten som jeg bare har lyst å flytte dit! Det er en fantastisk stor og fin by! Jeg elsker den byen, og dit skal jeg flytte når jeg blir stor!

Det er bare 6 dager igjen, heldigvis! Det er ikke lenge til, og jeg kan ikke beskrive hvor masse jeg gleder meg! Bergen er en herlig by!

- Hva er din favoritt by?


Beste by! ♥

Memories

Jeg har mange gode minner med folk. De er noe jeg aldri vil glemme, og det er noe jeg vil ta med meg videre i livet mitt. Jeg har mange gode minner, og noen vonde minner. De vonde vil jeg bare legge opp på hyllen, og bare glemme.

Noen personer har jeg kjempe gode minner med, og jeg håper at vi kan møtes på gamlehjemmet når vi blir store, og le av alle de rare tingene vi har gjort. Det hadde vært utrolig koselig!

Det er mange personer jeg ikke har noen minner med, noe som jeg håper! Alle kan få minner, bare dem gjør spesielt sammen med, osv. Jeg håper jeg får minner med Julianne, Viktoria P, Solveig, Therese, Oda og Maia. Mange andre også men spesielt dem!

- Har du noen gode minner, du vil dele?


Leirskolen, spesielt!

Losing someone

Å miste noen man er glad i er utrolig tungt og trist. Sorgen er så utrolig grusom, og minnene man har med den som døde, er utrolig trist hvis man tenker tilbake.

Den situasjonen har jeg vært i en del ganger, som med dyrene mine, og noen i familien min. Det er utrolig trist, og da er det godt å la tårene bare renne. Men man må gå videre, og ikke tenke på det hele tiden.

Det er også utrolig godt å ha noen i himmelen, som kan passe på deg. Også er det utrolig godt å ha gode venner som støtter deg gjennom dette, når det skjer.

- Hva synes du om å miste noen? Har du gjort det før?

Divorced parents

Som jeg, og mange andre, har skilte foreldre. Det er utrolig trist! De som ikke har det, burde være utrolig glad, og jeg misunner dem alle! Det kan være litt vanskelig å ha det sånn for noen. Og mange barn kan tro at det er deres feil, pga dem ikke skal flytte.

Jeg husker da mamma satt i stuen sammen med meg og lillesøsteren min for ca 3 år siden. Så begynte hun: "Jeg og pappa, har bestemt oss, og .." Hun sa den setningen, og ordene gikk i hodet meg. Jeg begynte til slutt å gråte. Heldigvis skulle hun bare flytte 5 minutter unna. 

Men, plutselig en dag, hadde hun fått en ny kjæreste. Hun hadde tenkt seg til å flytte til Bergen, og det ble bestemt. Så 1.desember 2008, skulle de kjøre ned til Bergen. Jeg og lillesøsteren min fikk fri fra skolen. Og da var vi hjemme og gråt og gråt. Jeg husker den følelsen, det var så ekkelt! Men det gikk bra noen dager senere, når vi var kommet over det.

// Er dine foreldre skilt? ;(


What do you think about ..

God morgen! Da skal jeg snart ta turen til skolen. Etter skolen skal jeg og Sigrid avtale noe som jeg gleder meg så masse til! Senere i dag går nok dagen til besøk hos Sigrid og litt rydding kanskje.

Akkurat nå er jeg kjempe forkjølet. Jeg har utrolig vondt i halsen, osv. Beundrer meg ikke særlig fra snø badingen i går da. Men nå må jeg pakke gymtøy.

Også minner jeg om konkurransen HER.// Hva synes du om at jeg har sånn tema'er om forskjellige ting? :)

Peace on earth

Alle barn trenger mat. Alle barn trenger rent vann. Alle barn trenger klær. Alle barn trenger en familie . Alle barn trenger venner. Alle barn trenger skoletilgang. Alle barn trenger ett hus. Alle barn trenger frihet. Alle barn trenger fred.

Dessverre er det ikke alle barn som har det like bra, og ikke har muligheten til tingene der oppe. Det er utrolig trist, og alle burde bli behandlet likt.

I andre land strever barn med jobb, hele dagen for foreldrene, siden de trenger mat f.eks. Alle går ikke på skole siden dem ikke har råd. Mange ligger også på gaten, siden dem ikke har råd til hus. Det er kjempe trist, men dessverre er det ikke så masse vi kan gjøre.

Vi kan bli fadder, og sende penger, heldigvis. Vi gjør ikke det, men skulle ønske vi gjorde det. Det er utrolig snilt å være fadder å hjelpe andre barn i landene, som trenger hjelp.

Hvis vi f.eks skal ha noe til middag, også liker vi det ikke, blir noen sur, og vi spiser ikke opp all maten hele tiden. Mens de som bor der borte, blir iallefall glad bare de får noe som helst. Det er noe vi alle burde lære oss, og ikke bli sur, for da ka vi jo bare tenke på de i de fattige landene.

Be your self

Uansett hvordan vennen din ser ut og er, ikke prøv å vær som hun/han. Du burde være deg selv, for det er det du vil nå lengst med.

Du må stå for dine meninger og valg, og ikke se på hva alle andre gjør. Tenk litt selv, og vær stolt over valgene du tar, for det er du som skal bestemme over deg, ingen andre, men deg.

Hvis du har dårlig selvtillit, må du ikke bare se på dine negative ting, men se på dine positive ting. Alle personer er bra på hver sin måte. Alle har selvfølgelig dårlige dager, og dårlige sider, men se på de positive tingene.

Jeg er meg selv, stort sett hele tiden. Noen ganger føler jeg meg stygg, når jeg er sammen med venner, siden jeg ser på dem, også er dem så fin i forhold til meg. Det kan være litt vanskelig noen ganger, men da er det bare å tenke positivt på det. Ingen er perfekt, og alle på jord er vakre, uansett!

I'm the girl I am today,  because
I have take my election, and I have
stood  for my own choices.  

Treat everyone equally

Noen er mørk i huden, noen er lys, noen er tykk, noen er tynn, noen har briller, noen har fregner, noen har regulering, noen har slett hår, noen har krøller, men uansett, vi må behandle alle likt!

Noen kan bli såret hvis noen er mørk og noen f.eks kaller dem "jævla neger". Det er noe jeg har hørt mange si, og er frekke med folk. Enkelte personer dømmer bare folk etter utseendet, og ikke etter personligheten, og det er utrolig trist. Jeg har gjort det selv en gang, kan jeg si, men jeg er sluttet nå.

Alle folk er forskjellige, og det er bra. Noen er "kul", noen kan være litt sånn barnslig, men alle er lik inni, og det er det som teller. Kanskje ikke alle liker klestilen til en person, men man må respektere den personen, og hvis man ikke er sammen med noen i klassen f.eks må man respektere dem, og behandle dem likt, som alle andre! Og alle fortjener en sjanse!

Det er min mening iallefall, hva mener du?

Friend destroys

Har dere noen gang opplevd at venninnen din liker kjæresten din? Det har nemelig jeg! Det er bare det dummeste man kan gjøre, etter min mening. Det kan føre til uvennskap, og man kan bli utrolig såret.

De som gjør det, har nok ett dårlig liv, og er bare ute etter å ødelegge. Det er så tåpelig gjort, mot de som er sammen! Og noen ganger får dem det til, det er så dårlig gjort, at jeg ikke har ord! Håper alle tenker over det, for det er ikke så veldig gøy, for dem det skjer med. Det har jeg funnet ut ..

Btw; Med komentarene, jeg er helt enig med at hun ikke kan noe for det, men at hun prøver å gjøre det slutt er liksom hele poenge, hvis dere skjønner .. Og tusentakk for alle de søte komentarene ♥

 - Hva synes du om dette?
hits